Ta dig till Sävö – hitta hit

Sävö ligger cirka en timma söder om Stockholm om du kommer med bil.

  • Följ E4 mot Helsingborg.
  • Sväng av från E4 vid avfarten Vagnhärad, avfart 138.
  • Sväng höger efter 2,4 km, Stationsvägen.
  • Sväng vänster efter 3,3 km, skylt Studsvik.
  • Sväng vänster efter 6,6 km, skylt Källvik.
  • Bryggan ligger vid slutet av Källviksvägen.

Om du kommer söderifrån från Nyköping ta av vid avfart 138 och följ ovanstående vägbeskrivning. Det tar cirka 40 minuter från Nyköping till Källvik. Om du har GPS – ställ in den på Källviksvägen 1 Västerljung så kommer du rätt.

Från Källvik till Sävö

Från Källviks brygga finns det olika sätt att ta sig ut till Sävö. Länstrafiken i Sörmland kör turer vissa dagar, se länk nedan om skärgårdstrafik. Med en kanot eller kajak tar det bara tio minuter från Källviks brygga till Sävö. Eller så kontaktar du oss på Sävö gård för transport.

Skärgårdstrafiken Sörmland
Kontakt Sävö gård

Lägga till med båt

Du kan lägga din båt i Boholmsviken på Sävös nordöstra kant, rakt över från Källvik. Det finns en skylt som pekar in till Boholmsviken och den är markerad på Sävö-kartan. Ibland ligger det en transportbåt där men lägg dig då bara bredvid den om det är ont om plats. Från Boholmsviken är det en promenad på knappt fem minuter till Sävö gård.
Sävö-kartan

Du kan också förtöja i sydöstra delen av Svartviken –  viken precis norr om Boholmsviken. Där finns det öglor i berget och möjlighet att ankra upp över natten.

En annan möjlighet är att lägga till vid bryggan i Djupviken på nordvästra stranden på Sävö. Det är den enda brygga som finns på den norra delen av ön och där är det sällan någon som ligger.

Det finns även en gästbrygga vid vandrarhemmet i Sävsundet. Därifrån är det också en promenad på kring 10 minuter till Sävö gård. Observera att du inte kan lägga till vid träbryggan – den tillhör vandrarhemmet.